Använd rätt arbetskläder i garaget

Många har idag bilar som intresse och vill börja arbeta med fordon, antingen som hobby eller som yrke. Att lära sig att själv laga bilen är en bra kunskap att besitta då det gör att en hel del pengar kan sparas. För att starta eget som bilmekaniker är det också nödvändigt att investera i bra arbetskläder.

Hos Arbetsbyxor.com går det att hitta snygga arbetskläder och arbetsbyxor till ett bra pris. Sortimentet är stort och varierat och du kan få din beställning snabbt levererad till ditt hem eller till annan valfri adress. De arbetskläder du använder bör vara anpassade till arbetslivet och ha fokus på funktionalitet och bekvämlighet.

Välj praktiska skyddskläder

Enligt Arbetsmiljöverket ger rätt skyddskläder en minskad risk för kroppsskador. Arbetskläderna bör inte ha störande sömmar eller olika delar som kan ge skador. De bör inte heller sitta för tätt på bäraren eftersom de då kan förhindra blodflödet. Välj arbetskläder med en god passform, så får du möjlighet att arbeta många timmar i garaget med ditt yrke eller fritidsintresse.

Starta en bilverkstad

Om du väljer att öppna bilverkstad är det nödvändigt att göra bra inköp vad gäller arbetskläder. Enligt Sveriges Radio saknas det upp till 6 000 bilmekaniker i landet, vilket har lett till rekrytering av vårdarbetare och elever från gymnasieskolor. Det är alltså ett bra tillfälle att själv öppna bilverkstad för den som har bilar som intresse. För att kunna arbeta bekvämt bör kläder väljas som:

  • Inte är för varma, tänk särskilt på att ha rätt kläder för årstiden
  • Skyddar mot hetta vid de moment där du kan exponeras för höga temperaturer
  • Ger ett gott skydd mot kemikalier, då en bilmekaniker kan komma i kontakt med dessa

Enligt Arbetsmiljöupplysningen har arbetsmiljön som råder i motorbranschen blivit avsevärt bättre under senare tid. Tack vare moderna verktyg, hjälpmedel och lokaler har tunga lyft kunnat ersättas och arbetsmiljön blivit bättre. Men många i motorbranschen kommer fortfarande i kontakt med starka kemikalier. I verkstaden finns det också en risk att utsättas för härdplaster vid arbete med bilglas och bilplast, limning, kittning, sprutmålning och upphettning av billack. Därför är det ytterst viktigt att investera i god ventilation och bra arbetskläder.