Köp din bil hos en bilhandlare

Börjar det bli dags att köpa ny bil? Kanske funderar du på om du ska köpa den privat eller hos en bilhandlare. Läs vidare här för tips vad du ska tänka på!

Att köpa en ny bil känns förstås riktigt kul, men det kan samtidigt vara en källa till huvudbry. Det är en sak att komma fram till vad för typ av bil du och familjen behöver, men själva bilköpet kan ibland kännas komplicerat – beroende på om du köper bilen av en bilhandlare eller av en privatperson. Vilket alternativ är egentligen bäst och varför?

Att köpa en bil privat

När du handlar en bil av en privatperson ställs det ganska höga krav på din kunskap om bilar. Bilen måste undersökas noggrant av dig och att göra en grundlig koll av en bil tar tid eftersom det är så mycket som ska prickas av. Även om allt ser ut att vara okej så kanske bilen har dolda fel som du upptäcker först när du kommer hem med den. Med andra ord kan det här bli en dyr affär, trots att du kanske sparat några tusenlappar på att köpa bilen privat.

….eller av en bilhandlare

Det är förvisso aningen dyrare att köpa en bil hos en handlare, men det är inte så konstigt – trots allt är bilhandlaren en mellanhand som ska ha sin del av kakan. Bortsett från den aspekten finns det flera skäl till att köpa ditt fordon hos en bilfirma. Ett par av dessa är:

  • Du har ett stort antal fordon att välja bland. Att gå och jämföra bilar hos en bilhandlare kan vara ett sätt att komma fram till vad du faktiskt söker. Samtidigt som det är en kul stund för den som är bilintresserad!
  • Du har garanti på alla bilar. Det här är en trygghet som betyder oerhört mycket och kan kännas lugnande för alla, oavsett om du som köpare är duktig på bilar eller inte.