Gör bilen snygg inför försäljning

rengör bilenDet finns många i Sverige som vill få sålt sin bil. Genom att snygga till den på en rad olika sätt – så som att putsa till detaljer – kan göra större nytta än vad många först skulle tro.

Förr eller senare kommer de flesta privatpersonerna att behöva sälja sin bil. Vare sig det är en ny Audi eller en gammal Volvo gäller det att göra det bästa av situationen. Det är förstås inte möjligt att sälja sin 745 till nyvärde – men ändå att göra en så bra vinst som möjligt.

För dig som säljer privat

Att sälja en bil är inte alltid det enklaste. Mycket beror på den vana av fordon och försäljning som personen i fråga sitter på. För den som alltid haft ett stort bilintresse kan det till exempel vara mycket enklare. Bland annat eftersom du då minskar risken för att bli lurad.

Sättet du väljer att sälja på kommer också att spela roll. Känner du för att gå direkt till en Bilhandlare som hjälper dig eller en hemsida som Blocket för att lägga ut en annons? Resultaten kan variera men det kommer också priset göra då en bilsäljare antingen tar en stor summa av slutpriset eller helt enkelt köpet upp bilen till det pris hen anser vara rimligt. Oftast lägre än vad du kan få ut på egen hand.

Sälj bilen enklare

  • Städa bilen med fina medel
  • Städa bilen invändigt
  • Se över bilens fördelar

Fixa bilen på rätt sätt

Om du väljer att gå på egen annons för att sälja bilen finns vissa saker att tänka på. Även om det finns flera begagnade bilar till rekordpriser är det inte alltid sannolikt att just din bil kommer gå för den typen av pengar. Därför går du övertyga köparen.

Det är viktigt att tänka på att det aldrig är okej att lura en köpare. Att göra så kallade ”quick fix” med bilar som har tydliga fel är inte vad det här handlar om. Istället gäller det att piffa upp sin bil. Att tvätta den med extra fina medel inför en köpares ankomst är smart, det ger ett bra första intryck. Se även till att hålla bilen rent invändigt. Det är något många bilköpare tittar noggrannare på än vad många tror.