Därför ska du välja Bilprovningen vid kontrollbesiktning

Det är viktigt att du kontrollbesiktar din bil regelbundet. Det är även betydelsefullt att du väljer en trovärdig och säker aktör när du ska besikta bilen. Då kan du vara säker på att din bil håller måttet ur miljö- och säkerhetssynpunkt.

När du ska besikta din bil är Bilprovningen ett bra val. Bilprovningen har besiktat svenska bilar sedan 1963, de är helt enkelt proffs på kontrollbesiktningar. De är Sveriges ledande bolag inom just fordonsbesiktning och det finns stationer runt om i hela Sverige från Gällivare i norr till Skurup i söder. Bilprovningen arbetar långsiktigt med olika hållbarhetsfrågor vilket har gett dem framskjutna placeringar i mätningar som Sustainble Brand Index. Det är betydelsefullt att välja en säker aktör när du ska besikta bilen. Det har uppdagats att många fuskar och inte följer lagar och regler. Att köra med en bil som inte är kontrollerad ordentligt är farligt.

“Om fordonet inte besiktas i tid väntar automatiskt körförbud.” Läs mer här om vilka regler som gäller kring besiktningar.

Alla fordon kontrolleras på samma sätt

När din bil besiktas gås den igenom både på utsidan och insidan. Bland annat kontrolleras bromsarna, bilens avgaser och att alla lampor fungerar. Alla bilar kontrolleras på samma sätt och behöver uppnå en viss standard för att godkännas. Bilen kontrolleras både ur miljösynpunkt och säkerhetsmässigt. Regeringen har tankar på att skärpa miljökontrollen av fordon vid besiktning. Efter besiktningen får du ett protokoll där det framgår om bilen gått igenom besiktningen eller inte.