I ditt garage

I ett garage ska det inte bara finnas plats för bilen, utan även verktyg och förvaring. Vad är det egentligen som är viktigt att ha i ett garage? Hur kan du effektivisera ytan? 

Det vi främst ska använda garaget till är att förvara bilen, men många använder det som förvaringsutrymme och verkstad. Som tur är går det alldeles utmärkt att optimera ytan för att använda ett garaget till fler än ett område.

  • För att inte behöva städa garaget varje gång bilen ska in är det smart att måla en ruta där bilen får plats. I rutan får ingenting annat än bilen stå.
  • Väggarna ska utnyttjas till sin fullo när det kommer till förvaring. Hyllor är en smart förvaringsyta för att utnyttja höjden i garaget, men det blir lätt kaos på hyllorna. Köp lådor och märk upp dessa för att hålla ordning. Du kan även hänga upp din cykel på väggen om du inte ska använda den under en period, exempelvis vintertid. 
  • Vad är det egentligen som ska finnas i garaget? Gör en lista och håll koll på vad som finns och vad som ska ut. På så sätt är det enklare att hålla ordning. Om du har en trädgårdsbod kan exempelvis gräsklippare och andra trädgårdsverktyg förvaras där och inte i ditt garage
  • Om du inte har lagt in däcken på däckhotell måste du förvara dem hemma. I garaget känns som en lämplig plats och det finns många smarta lösningar på detta såsom krokar eller färdiga ställ som sätts upp på väggen.
  • Taket är ytterligare ett ställe många glömmer att det går att förvara saker i. Det finns många lösningar som går att använda, exempelvis höj och sänkbara ställningar. Med en sådan kan du förvara takboxar, skidor eller virke i taket. 

Är du en hobbyhantverkare är det kul att ha en arbetsbänk. Här finns det mycket att tänka på, men börja med att säkerställ så du har  verktyg lättåtkomligt och att du har de prylar du behöver. Det är också viktigt att det finns möjlighet att koppla in el och att det finns ordentligt med arbetsyta för såväl bil som hobby.